Small is beautiful

We hebben met veel ondernemers onze nieuwe locatie in Doorwerth officieel geopend.

Wat krijg je daar energie van.

Leuk om samen te werken met die verschillende partijen en wat een indrukwekkende lijst aan klanten en relaties hebben we inmiddels opgebouwd. Wij zijn daar trots op en dat laten we ook graag zien.

We zijn begonnen in ons woonhuis, gewoon van achter de keukentafel.

Later hebben we een vergaderruimte en werkplekken boven ingericht. Het werkte fantastisch en iedereen hebben we duidelijk kunnen maken wat onze persoonlijke benadering anders maakt dan de traditionele kantoren.

HET ERGSTE WAT JE KUNT OVERKOMEN IS DAT JE SUCCESVOL BENT IN JE WERK.

Dan krijg je het heel druk.

Door de inzet van

We hebben te maken met een nieuwe economie. Grote traditionele bedrijven vallen om of moeten inkrimpen, winkels sluiten en personeel wordt in grote aantallen ontslagen. In de nieuwe economie razendsnel is een nieuwe orde aan het ontstaan. Allemaal nieuwe initiatieven die soms razendsnel succesvol blijken te zijn en gebruik maken van nieuwe digitale platforms. Ze hebben allemaal gemeend dat dit veelal gaat zonder grote investeringen vooraf, zonder dure kantoorpanden en dure overheadkosten. Geleidelijke groeien deze initiatieven en ontstaan nieuwe ordenemingsvormen en netwerkorganisaties. Prachtig, maar ook lastig omdat we nog teveel egwend zijn te denken in het oude organisatiedenken van werken in loondienst en hierachische verhoudingen. We hebben afgelopen week nog kunnen lezen uit een onderzoek bij zes Koplopergemeentes hoe succesvol parttime-ondernemerschap kan zijn. Het os een effectief en gratis re-integratie instrument. Werkzoekenden komen in beweging, mogen aan de slag met werk datz e graag willen en waar ze goed in zijn. Ze reactiveren hun netwerk met als prachtig effect dat het ook hun kansen vergroot op werk in loondienst. Dus niet stil zitten en aan de slag gaan met het vergroten van je kansen. De overheden weten hier nog niet goed raad mee. Het is immers pas interessant als er een groot kantoorpand staat met een omvangrijk managementteam met eigen lease-auto’s. (Ondernemers)verenigingen zijn alleen interessant als ze gaan fuseren tot een grote speler in de markt. Samenwerken met al die kleine partijtjes is alleen maar lastig. Immers niemadn is eigenlijk de baas. Wat we even vergeten dat als we wel effectief met elkaar samenwerken er juist hele leuke initiatieven uit kunnen ontstaan. Maar zoals is laatst schreef in onze plaatselijk huis-aan-huis-blad: voor samenwerken heb je lef nodig. Met al die kleinschalige initiatieven kunnen we maar moeilijk mee omgaan. Daar sluit onze wet- en regelgeving niet op aan. We zijn er niet aan gewend. In een bedrijf is er duidelijk iemand de baas. In een netwerkorganisatie is niemand de baas. Je kunt wel afspraken maken, maar of iemand ook de afspraken nakomt is afwachten. dat vraagt om volwassen verhoudingen en geven en nemen. Leuk is dat de mensen die wel willen samenwerken elkaar steeds beter vinden.