Alone we can do so little

Wanneer schrijf je weer een blog, zei mijn zus gisteren op haar verjaardag. Het is alweer even geleden en ik vind het  leuk om te lezen.

Hier is die dan weer. Een nieuw: ”Wat maakt jou succesvol? (6)”

Alweer acht jaar geleden waren wij voor het eerst in onze nieuwe relatie samen een weekend naar Schiermonnikoog.

We werden gelijk verliefd (op het eiland…).

In een klein winkeltje vonden we een bordje met de tekst:

ALONE WE CAN DO SO LITTLE TOGETHER WE CAN DO SO MUCH

Het is ons levensmotto geworden en iedereen die ons kent weet wat we hiermee bereikt hebben.

Het is niet altijd gemakkelijk. We zijn verschillend, vullen elkaar aan en soms botst dat ook stevig, maar we geven samen nooit op. 

We zijn samen een nieuw leven begonnen, hebben een huis gekocht en een prachtig bedrijf begonnen. We hebben veel nieuwe mensen leren kennen, die we ook onze vrienden mogen noemen. We zijn gelukkig SAMEN en trots op het bereikte resultaat.

Willem Postma en Hanny Schuurs

ALLEEN IS MAAR ALLEEN.
Onze droom was ook om van SamenZP een levendig platform te maken en we hebben geleerd dat we dat niet moeten willen organiseren. Geen workshops of 

netwerkbijeenkomsten zelf organiseren. We willen niet de rol van bestaande verenigingen en initiatieven overnemen.  Als je op zoek bent naar werk en geen directe collega’s hebt, ontbreekt vaak de mogelijkheid om samen te werken. Er is geen ruimte in meerdere opzichten. Je moet voldoen aan allerlei regels en verplichtingen en verplichte trainingen. Je krijgt onvoldoende ruimte om je te ontwikkelen, samen plannen uit te werken en te experimenteren. Regelruimte noemen we dat. Er is geen ruimte waar je samen met anderen die ideeën kunt uitwerken, kunt vergaderen, een workshop kunt organiseren of gewoon samen achter de computer kunt duiken om je plan uit te werken. Gewoon even feedback vragen, hulp om net dat stapje verder te zetten of even klankborden als je het even niet meer ziet zitten. Je niet alleen voelen of in de steek gelaten.

SAMENWERKEN AAN WERK.

We zijn met de Gemeente Renkum en verschillende partners druk bezig om die ruimte wel mogelijk te maken. Met een experiment om voor jezelf te beginnen en door tijdelijk gebruik te maken van twee schoollokalen in Doorwerth. We zijn bezig met bureaus, vergadertafels, beeldschermen, scheidingswanden, een reserveringssysteem en de noodzakelijke voorzieningen. Natuurlijk weer zoals jullie van ons gewend zijn, zonder hoge kosten. Wij zijn benieuwd of dit gaat lukken!!!!   Voor ons weer een groot avontuur. We gaan het niet organiseren, wel faciliteren (dus mogelijk maken). Is hier belangstelling voor? Gaat dit werken zonder veel ondersteuning? Wij willen er zelf ook regelmatig gebruik maken van de ruimte en zouden het geweldig vinden als het een levendige ontmoetingsplek wordt waar een grote groep mensen elkaar helpt bij het vinden van betaald werk. Wij zijn benieuwd of dit gaat lukken. Jullie ook? Volg dit initiatief via Facebook onder de noemer.

Geef ons de ruimte!