Spannend

GAAT HET LUKKEN MET DE GROENEWEG?
De Gemeente verkoopt het pand.

De Gemeente, de Provincie, de banken en commerciële beleggers hebben moeite om dit ongebruikelijke project te begrijpen. Het past niet in een standaardhokje.

Het kost veel tijd en moeite om dit voor elkaar te krijgen en goed uit te leggen.

Gaan we ook de laatste certificaten verkopen?

WAT ZIJN MAATSCHAPPELIJK INVESTEERDERS?

Maatschappelijk investeerders kiezen niet voor maximale opbrengsten, ze willen wel een aanvaardbare opbrengst van hun investering, weinig risico lopen en een bijdrage leveren aan de oplossing voor een breed maatschappelijke probleem.

WAT IS HET NIET?

Het is geen maatschappelijke vastgoed: de gemeente betaalt niet meer voor de exploitatie. Ze verkoopt alle leegstaande panden en maatschappelijke organisaties staan op straat. Het is geen commercieel vastgoed: commerciële partijen hebben volop interesse voor het pand, maar het wordt dan onbetaalbaar voor maatschappelijke organisaties. Rendementen van meer dan 10% zijn niet op te brengen. Het betekent voor deze groepen minder ruimte en meer dan een verdubbeling van de huur die ze nu betalen. Kijk maar eens naar al die leegstand. Investeerders krijgen geen volledige zekerheid: dat krijg je alleen als je je geld op de bank laat staan, alhoewel straks moeten we daar ook rente voor gaan betalen.

WAT IS HET WEL?

Spreiding van het risico, opsplitsing in kleinere bedragen, samen verantwoordelijkheid dragen, delen van ruimtes en delen van kosten, samen de huur opbrengen. Door af te lossen op de hypotheek neemt het risico af en neemt de waarde bij verkoop toe. Lukt het wel: dan levert het pand een mooi rendement en steun je maatschappelijke projecten. Lukt het niet: dan kunnen we zeer gewild pand voor een aantrekkelijke prijs verkopen

HET GAAT ONS LUKKEN!

In het ergste geval komen heel veel partijen aan de kant te staan. Gemeente, ondernemers, werkzoekenden en maatschappelijke organisaties. Om dit te voorkomen, blijven we DOORZETTEN en onze schouders in het project steken. Het is best spannend, maar vooral een (maatschappelijke) uitdaging! Help jij mee?www.broedplaatsrenkum.nl