Alle kosten van je privé auto op de zaak?

Zet alle facturen voor je auto op naam van je bedrijf en neem een zakelijke tankpas.

Laat je voorrekenen wat in jouw situatie het voordeel is als je alle facturen van je privé-auto op naam zet van je bedrijf.

Sommige tankkaarten zijn gratis, zoals de Shell tankpas voor bedrijven of de tankpassen van Q8 en Tango via ZZP Nederland.

Voor andere tankpassen betaal je al snel kosten of een borgsom.

Je hebt als ondernemer te maken met twee soorten belastingen: Omzetbelasting (Btw) Je rijdt zakelijke kilometers met je privé-auto. Laat je garagerekeningen voor deze auto op naam van je bedrijf zetten. Doe dit ook met brandstofkosten. Aan te raden is een bedrijfsbrandstofpas aan te schaffen. De voordelen zijn dat de Btw over deze facturen  direct zakelijk aftrekbaar is. Aan het einde van het jaar moet in het laatste kwartaal wel een verrekening plaatsvinden in de verhouding privé en zakelijk gereden km’s. Dit is een percentage van de cataloguswaarde van de auto. Per saldo zal dit meestal gunstig uitpakken: Bijvoorbeeld je rijdt een auto met een catalogus waarde van € 20.000. Als je per tank van € 60 aan btw € 16 moet betalen ga je  na ongeveer 19 tankbeurten de btw al zakelijk terug verdienen. En dan heb ik nog niet over de btw over de onderhoudsbeurten of reparatiekosten.   Inkomstenbelasting Bovengenoemde maatregel betreft alleen de Omzetbelasting (Btw) en niet de Inkomstenbelasting. Voor de Inkomstenbelasting worden de autokosten afgerekend met € 0.19 per km en kunnen verder geen autokosten van de omzet afgetrokken worden